Min förlossning | Emma Linnéa Sundin
emmabenjamins

Emma Linnéa Sundin

Annons

Min förlossning

Kommer ihåg att det kändes som jag kommer vara gravid för evigt. Alla vänner och mammor jag följer på instagram hade redan fått sina små. Eftersom jag födde sonen 39+4 så trodde jag att dottern skulle komma tidigare.

Torsdagen den 19 juli (40+5) vaknar jag kl. 07 innan alla andra i familjen. I hallen börjar det sippra vatten och jag går in till toan och ser att slemproppen gått! Jag har inte värkar utan bara lite som mensvärk typ. Bestämmer mig för att duscha och tvätta håret. Rakar benen och har i inpackning. Kände att jag ville vara fräsch och redo när det väl var dags.

Packar sedan de sista sakerna i BB-väskorna. Vatten sipprar lite hela tiden. Benjamin vaknar och jag gör frukost till oss och vi bara myser i soffan till en film. Kramar om honom lite extra för nu vet jag att han strax ska bli storebror. Anel sover fortfarande o har ingen aning om att allt är på gång! Låter honom sova länge då jag inte vill stressa honom och jag vet att förlossningen kan ta tid (benjamins tog hela 17 timmar). Vid 10.30 vaknar han och vi bestämmer oss för att ringa spec. mödravården och vi får komma in på en kontroll vid 11.30. Då hämtar även farmor och farfar Benjamin. Väl i väntrummet går massor av mitt vatten och där står jag i klänning o känner massa vatten rinna längs benen. Det satt två höggravida kvinnorna väntrummet som såg helt förskräckta ut!

Allt såg bra ut och vi fick en tid för igångsättning om värkarna inte skulle gå igång två dagar senare! Vi åker och köper Max till lunch och åker hem och tittar lite serier. Efter kl. 13 börjar jag klocka mina värkar, 3 på tio minuter. MEN dom gör inte ont alls, mest som mensvärk. Gör detta i några timmar och vid 17 så gör värkarna lite ondare (men ändå inte tillräckligt ont för att jag ska va orolig 😂). Anel säger att vi ska åka in och jag känner mig skeptisk och säger neeee. Men vi ringer en taxi och meddelar förlossningen att vi är påväg. Överdrev min smärta lite i telefon endast för att vi skulle få komma in haha!!

 

 

Vi är inne ca. 17.30. Det görs en kontroll och hon når knappt min tapp o jag är ca. 3cm öppen. Jag tyckte hon såg tveksam till om vi skulle vara kvar då mina värkar inte var så starka. Barnmorskan frågar om jag vill ha någon bedövning, varpå jag svarar att jag inte testat alvedon (😂😂 hade inte så överdrivet ont) men vi kom fram till att boka in en EDA då jag hade det med sonen o vet att det kan ta tid innan man får den. Klockan går och värkarna känns lite starkare.

Anel har beställt mat och ska gå iväg och hämta sin kebabrulle. Det är som om någon slog på en knapp, för nu gör mina värkar så ont att jag vill gråta. Klockan är då ca. 19. Nu kommer dom även in för att sätta EDAn på mig (helt rätt tidpunkt då jag gråter av smärta) ber även om lustgas och dom drar på den rejält denna gång (med Benjamin kände jag knappt av den). Medan dom sätter bedövningen i ryggen på mig känner jag redan nu ett tryck nedåt men säger inget (😂). Jag fattar inte att jag satt med sånt tryck så länge utan att säga något. Vet liksom inte vad jag vänta på 😂 Denna gång kändes det verkligen som om jag skulle skita på mig och tänkte det hela tiden att ”nej nej nej bara det inte kommer något nu” haha!

Anel är även tillbaka då en barnmorska mötte honom i korridoren och hon säger att han borde gå in. Jag är hög på lustgas mellan värkarna och fattar typ inget av vad alla säger så när bm ber mig lägga mig på höger sida så fattar jag ingenting.”Förlåt men vilken är höger?” 😂😂 och hon visar mig vart jag ska lägga mig men ÄNDÅ lägger jag mig åt fel håll!! Hahah. Snurrig. Lustgasen tog verkligen mycket mer denna gång och mellan varje värk låg jag bara o blunda och kände hur rummet snurrade. Men det var ändå en skön känsla på något sätt.

Trycket nedåt försvinner inne och jag säger till att jag vill trycka på. Bm undersöker mig och konstaterar att det är dags snart!! Lyckat att man precis satt EDA 😅 Trycket ökar och jag ligger på sidan och håller mig i ena sängkanten medan jag trycker nedåt. Nu kommer dom riktiga krystvärkarna. Anel är bredvid mig och pushar mig och bara är underbar. Hans kebabrulle ligger fortfarande orörd 😂

Känner nu hur huvudet är påväg ner  och har bara en krystvärk kvar. Känner med handen på hennes huvud och hennes hår. Den stunden när jag kände hennes huvud med min hand var så speciell, blev helt varm inombords och det var som om smärtan försvann. Det ger mig även  den sista energin jag behövde och jag krystar en sista gång när värken kommer och 20.06 brast vi båda ut i gråt och ut kom vår prinsessa❤ Dom la henne på mitt bröst och hon börjar lita mat direkt. Underbara lilla tös.

Hon vägde 4065g och var 53cm, så en stor flicka!   Det roliga var att Anel hade på skoj sagt att ”kolla hennes tår så dom inte sitter ihop som dina” (mina två tår närmast stortån sitter ihop på båda fötterna). Jag kollade och utbrast ” men Anel, joooo dom sitter ju faktiskt ihop”. Och jag skrattade så jag grät en skvätt! Att hon ärvde det av mig?

Jag sprack ingenting och förlossningen var underbar. Hade till och med haft samma barnmorska som med Benjamin. Men insåg detta först efter då jag legat o blundat under nästan hela förlossningen (tooo much lustgas).

Men fantastiskt. Endast 2,5 timme inne på förlossningen, endast 1,5 timma av onda värkar och allt gick så bra. Vår familj blev komplett ❤

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabenjamins

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats